Search

€ 0 to € 500,000

More Search Options 1
we found 0 results
Your search results

Investment Conference Budapest, Hungary

Posted by Adriatic on June 25, 2018
| 0

Montenegrin real estate investment opportunities on Portfolio – RICS Valuation and Investment Conference by Adriatic Appraisal and OTP Factoring

Article from porftolio.hu

Montenegrónak nagy tervei vannak a jövőre nézve, különleges adottságaira építve az új Monaco, vagyis egy luxus nyaralóhely kíván lenni. Ehhez pedig tárt karokkal várja a befektetőket, akik számára számos lehetőséget kínál az ország – hangzott el tegnap a Portfolio és az RICS közös szervezésében megrendezett Valuation and Investment 2018 konferencián.

Binder Csaba, az OTP Factoring Montenegro vezérigazgatója és Ragab Ádám, az Adriatic Appraisal ügyvezetője Montenegróról és az országban rejlő ingatlanpiaci lehetőségekről tartott előadást. Mint az ismertetők során elhangzott, jelenleg kisebb az érdeklődés Montenegró iránt, mint ahogyan a teljesítménye azt indokolná. Számos adottsága teheti ugyanis vonzóvá az országot. Síelő helyek, kanyonok, tengerpart egyaránt megtalálható itt. Ráadásul ez utóbbi különösen nagy előnye, hogy még természetes a partszakasz, mely kevéssé beépített, így igazi unikális jellemzőnek számít.

Montenegró lehet az új Monaco?

Ragab Ádám

Montenegró adottságainak köszönhetően egy felsőosztálybeli turisztikai célpont kíván lenni, egy új Monaco. A befektetőket kedvező piaci környezettel várja, az ország piaca nyitott, az alacsony társasági adó és nyereségadó pedig további vonzerőt jelenthetnek. Külföldiek szabadon vásárolhatnak ingatlant, semmilyen korlátozás nem vonatkozik rájuk. De könnyen lehet céget alapítani is.
Jelenleg erősen szezonális a turizmus teljesítményes- de ennek nem az alacsony napos napok száma az oka, hanem a szolgáltatások elérhetősége korlátozott. Az előadások keretében szintén elhangzott, hogy a turisztikai szektorra fókuszáló ingatlanpiaci beruházások sikeresek lehetnek az országban a turizmus bővülése miatt, mely a gazdasági növekedés egyik fontos ága is az országban. A nyugati befektetők már a válság előtt is felfedezték a piacot, de most a válság után kisebb a szerepük, erősödött ugyanakkor a török és közel-keleti befektetők jelenléte, valamint a régióból érkezőké.

A Montenegróban tervezett projektek is a high-end turisztikai célpont szerephez kapcsolódnak, ilyen például a Porto Montenegro project, melynek kapcsán 600 millió euró értékben kerül megépítésre 2000 lakás, vagy a Lustica bay project, illetve az Aman Resort Svetis Stefan. Az előadáson elhangzottak szerint a vásárolt lakásokon elérhető hozamok 5 és 15-20% százalék között mozoghatnak.

Montenegró lehet az új Monaco?

Binder Csaba

De nem csak a most épülő lakások megvásárlása jelent befektetési lehetőséget az országban, hanem az úgynevezett distressed ingatlanok is, amelyek az ingatlanpiac speciális területét jelentik. A szakemberek elmondták, hogy jelenleg is jó lehetőségeket jelenteken ezek a típusú eszközök, a bankok még nem teljesen tisztították meg ugyanis portfóliójukat, van lehetőség a vásárlásra. A distressed ingatlanokhoz többféleképpen lehet hozzájutni, közvetlenül a banktól vásárolva, a bank által lebonyolított aukción, vagy egy végrehajtó által bonyolított aukción. Ezeket az ingatlanokat akár a piaci ár 50 százalékán is lehetőség van megszerezni, ami komoly befektetési vonzerőt jelenthet.

Article originally posted at : https://www.portfolio.hu/ingatlan/20180606/montenegro-lehet-az-uj-monaco-287928

Compare Listings